VISION
Et fyrtårn for håbefulde fortællinger om fremtiden
Vandtårnets historie forbinder sig til de gamle akvædukter og en fortælling om, hvordan mennesket har bygget og konstrueret for at styre vandet og dermed vores livsbetingelser.
Dog ikke alt menneskets opfindsomhed har været til klodens bedste, og en voksende bekymring for fremtiden har sneget sig ind i vores bevidsthed.
Vi har brug for at skabe nye håbefulde fortællinger, der kan understøtte fællesskab og engageret medborgerskab og genfinde troen på alt det, vi kan sammen.


Rum til forsamling og formidling
Vores drøm er gennem de kommende år at transformere Vandtårnet til et både folkeligt og fagligt mødested. Et markant vartegn i byen, der kan rumme inspirerende events og et levende hverdagsliv.
Her skal vi kunne mødes på tværs af alder, baggrund og interesser med blik for det store perspektiv og rum til eftertanke.
Med fokus på bæredygtighed, æstetik og fællesskab vil vi blande kultur, sundhed, natur, kunst og videnskab med erhvervsudvikling og folkelig aktivisme.
Udviklingsforløb med retning, åbenhed og tid
Udviklingen af Vandtårnet tager afsæt i en ambitiøs vision med en klar retning og samtidig åbenhed for at gribe det, der opstår.
Opgaven med at styre projektet ligger i vores projektteam, der ønsker at danne rammer for en længere udviklingsperiode med god tid til at undersøge alle bygningens fantastiske muligheder.
Vi går efter at skabe positiv forandring fra projektets start ved tidligt i processen at involvere en bred gruppe af medskabere og strategiske samarbejdspartnere.
Sammen vil vi opbygge et stærkt arbejdsfællesskab omkring Vandtårnet og afprøve idéer, aktiviteter og drømme.

Strategiske samarbejder
“I Corolabs sekretariat er vi begejstrede ved tanken om, at vi og vores medlemmer kan få adgang til helt anderledes og inspirerende mødefaciliteter i Vandtårnet.”
“Grønt Omstillingsforbund – Roskilde ser et stort potentiale i Vandtårnet som et markant samlingssted, der kan bidrage til at skabe engagement og deltagelse i den lokale grønne omstilling. Stedet i sig selv involverer og begejstrer i kraft af det store udsyn fra tårnet, dets mange muligheder og runde form, som taler så fint ind i fremtidens cirkulære tænkning.”
“Boligselskabet Sjælland ser Vandtårnet som et oplagt sted, hvor byens borgere kan mødes på tværs i stærke interessefællesskaber for et aktivt og mangfoldigt hverdagsliv. Vi ser et stort potentiale i, at Vandtårnet og lokale almene boligafdelinger og deres beboere kan gå sammen om at skabe initiativer i og omkring Vandtårnet, og gennem disse bidrage til en stærk lokal sammenhængskraft”.
“På Gimle har vi haft fornøjelsen af sammen med Vandtårnets dedikerede projektgruppe at afprøve Vandtårnet som koncertrum. En oplevelse, der samlede lokale musikere og publikum på tværs af generationer. Det var både unikt, smukt og givende for os alle, og vi ser et stort potentiale i at lade kreativitet og samarbejde på tværs lokalt rykke ind på toppen af byen, lige der, hvor der helt naturligt er så god plads til langsigtede og ambitiøse perspektiver.”
“Vandtårnet har ikonisk status som del af byens ’skyline’, og det glæder os i den lokalhistoriske forening, at der nu også kommer indhold i disse unikke rammer, når borgerne skaber nye netværk og kreative aktiviteter at mødes om. Det er et plus for bydelen og for Roskilde som kommune med sådan et lokalt mødested, der både har udsyn og jordforbindelse i det, der gror lokalt.”
“Hedegårdenes Skole ser et enormt uudnyttet potentiale i Vandtårnet som oplevelses-, dannelses- og uddannelsesrum for skolens børn og familier – sammen med resten af kommunens 10.000 skolebørn”.





